Čekají vás 2 články s recepty, dnes jeden a zítra druhý 🙂
Nějak poslední dobou nezvládám svátky, vždycky se vzbudím týden před a divím se, že nic nemám 😀
Tyto ovečky jsem kdysi někde viděla a hrozně je chtěla zkusit. Myslím, že neskutečně prozáří Velikonoční tabuli – a co je hlavní, jsou NESKUTEČNĚ dobré!!!
Ingredience na těsto (12 muffinků):
150 g polohrubé mouky
3/4 balíčku prášku do pečiva
2 vejce
100 g cukru krupice
špetka soli
špetka skořice
75 ml slunečnicového oleje
100 g nastrouhaného jablíčka
100 g nastrouhané mrkve
Postup:
- Troubu předehřejte na 160° C a vyložte si muffinový plech košíčky
- Bílky se solí vyšlehejte v sníh.
- Žloutky utřete s cukrem do světlé pěny, přidejte skořici, olej, jablíčko a mrkev. Důkladně zamíchejte.
- Mouku s práškem do pečiva prosejte do žloutkové směsi, nakonec opatrně vmíchejte i bílý sníh.
- Rozdělte do košíčků a pečte cca 18-20 min, dokud dortíčky nezezlátnout a nevyskočí.
Vršek muffinů si ozdobte, jak chcete, jestli jenom polijete bílou čokoládou, uděláte mascarpone krém nebo máslový, který jsem dělala já… Přikládám na něj recept, myslím, že ho už každý zná, ale tak kdyby náhodou ne 🙂
Máslový krém
3 bílky
150 g cukru
300 g změklého másla
Postup
- Bílky s cukrem vložte do skleněné mísy, zamíchejte a ohřívejte na mírném ohni ve vodní lázni. Občas promíchejte.
- Trvá to zhruba 15 min, než se cukr rozpustí (udělá se sirup a není cítit krystalky cukru). Pokud máte teploměr, je to zhruba 71° C 🙂
- Přelijte do robotu a vyšlehejte lesklý sníh (trvá to dost dlouho, i čtvrt hodiny)
- Až budete mít pevný lesklý sníh, po kouskách přimíchávejte změklé máslo.
- Vydržte, než se směs spojí a změní v sametový krém 🙂
Na vytvoření ovečky stačí malé čokoládové vajíčko a mini marshmallow (dostanete v Marks and Spencer), kterými ozdobíte ještě měkkou polevu. Následně dáte do lednice, kde vše zatvrdne 🙂
*ad: hodinky jsou z 24time.
Žádné komentáře