Instagram

Instagram has returned invalid data.
RECEPTY

DUHOVÁ BÁBOVKA

25. 5. 2017

Na obrázky barevných buchet pro děti jsem koukala už nějakou dobu. Mám ráda, když dětem chutná už od pohledu a musím říct, že duhová bábovka byla terno hned po upečení!

Milujeme čokoládu a brownies, taže základ jsem měla v hlavě. Zbytek jsem už tak nějak dotvářela za pochodu a musím říct, že se skutečně povedla 🙂

Troufám si říct, že může zdobit stůl na kde jaké oslavě.

Postup velmi jednoduchý, dohromady mi příprava i s pečením nezabrala více než hodinku!

Určitě zkuste, je výborná- řekla Laura 🙂

Ingredience na čokoládový základ:

* 140g tmavé vysokoprocentní čokolády

* 50g Hery máslová příchuť

* 50g hnědého cukru

* 1 vajíčko

* 30 g hl. mouky smíchané s 5g jedlé sody

Postup:

Ve vodní páře rozpustíme čokoládu s Herou a počkáme, než bude mít hezkou lesklou konzistenci. Odstavíme z plotny a vmícháme cukr. Až se rozpustí (alespoň z poloviny), přidáme vajíčko pokojové teploty a nakonec do směsi přisypeme mouku s jedlou sodou.

Pořádně zpracujeme, přelejeme do formy na bábovku (bude jenom na spodu) a v předehřáté troubě na 160°C pečeme zhruba 15 min.

Ingredience na duhovou část:


* 120g Hery máslová příchuť

* 100g práškového cukru

* 2 vajíčka

* 120g hl. mouky smíchané s 5g jedlé sody

* lžička prášku do pečiva

* 50ml mléka

* potravinové barvy (dle preferencí)

Postup:


Ručním šlehačem vymícháme Heru s cukrem. Přidáme nejdřív jedno vajíčko a až ho zapracujeme, tak i druhé. Nakonec přimícháme mouku, prášek do pečiva a mléko. Těsto zpracujeme- bude trochu tužší. Můžete přilít ještě trochu mléka.

Nakonec si směs rozdělíme na 4 části (nebo 3, podle toho, kolik barev máte). Každou si pak zvlášť namícháte podle toho, jak intenzivní barvy chcete (pečení hodně intenzity ubere, tak s tím počítejte). Nakonec na už předem předpečenou čokoládovou část nanášíme barevné vrstvy.

Pečeme na 160°C 25-30 min.

#nebudbabovka #pecenijeradost

    Odpovědět

    Instagram

    Instagram has returned invalid data.