RECEPTY

DUHOVÁ BÁBOVKA

25. 5. 2017

Na obrázky barevných buchet pro děti jsem koukala už nějakou dobu. Mám ráda, když dětem chutná už od pohledu a musím říct, že duhová bábovka byla terno hned po upečení!

Milujeme čokoládu a brownies, taže základ jsem měla v hlavě. Zbytek jsem už tak nějak dotvářela za pochodu a musím říct, že se skutečně povedla 🙂

Troufám si říct, že může zdobit stůl na kde jaké oslavě.

Postup velmi jednoduchý, dohromady mi příprava i s pečením nezabrala více než hodinku!

Určitě zkuste, je výborná- řekla Laura 🙂

Ingredience na čokoládový základ:

* 140g tmavé vysokoprocentní čokolády

* 50g Hery máslová příchuť

* 50g hnědého cukru

* 1 vajíčko

* 30 g hl. mouky smíchané s 5g jedlé sody

Postup:

Ve vodní páře rozpustíme čokoládu s Herou a počkáme, než bude mít hezkou lesklou konzistenci. Odstavíme z plotny a vmícháme cukr. Až se rozpustí (alespoň z poloviny), přidáme vajíčko pokojové teploty a nakonec do směsi přisypeme mouku s jedlou sodou.

Pořádně zpracujeme, přelejeme do formy na bábovku (bude jenom na spodu) a v předehřáté troubě na 160°C pečeme zhruba 15 min.

Ingredience na duhovou část:


* 120g Hery máslová příchuť

* 100g práškového cukru

* 2 vajíčka

* 120g hl. mouky smíchané s 5g jedlé sody

* lžička prášku do pečiva

* 50ml mléka

* potravinové barvy (dle preferencí)

Postup:


Ručním šlehačem vymícháme Heru s cukrem. Přidáme nejdřív jedno vajíčko a až ho zapracujeme, tak i druhé. Nakonec přimícháme mouku, prášek do pečiva a mléko. Těsto zpracujeme- bude trochu tužší. Můžete přilít ještě trochu mléka.

Nakonec si směs rozdělíme na 4 části (nebo 3, podle toho, kolik barev máte). Každou si pak zvlášť namícháte podle toho, jak intenzivní barvy chcete (pečení hodně intenzity ubere, tak s tím počítejte). Nakonec na už předem předpečenou čokoládovou část nanášíme barevné vrstvy.

Pečeme na 160°C 25-30 min.

#nebudbabovka #pecenijeradost

    Odpovědět