RECEPTY

PEACH ICE TEA

1. 7. 2016

Krásný den všem 🙂 Já se pořád kurýruji, bohužel to skutečně bude salmonela- co dodat, už mi tak skvělý ten Apetit piknik nepřijde :-/

Nicméně je to den ode dne lepší, dnes už konečně nemám ty smrtelné křeče do břicha, už je mi jenom špatně 😀

Hledala jsem na netu jakou dietu mám dodržovat a hodně se všude píše o důrazném dodržování pitného režimu- hlavně slazený černý čaj!

Tak co já bych neudělala (protože slazené čaje nesnáším), abych si nevylepšila i tak špatnou situaci (#zapozitivnimysl) a udělala si úžasný ledový čaj, který dobře padne v tomto horku 🙂

Zkuste, je fakt výborný 🙂

Ingredience:

1 hrnek vody

1 hrnek třtinového cukru

2-3 nakrájené broskve

3 sáčky černého čaje

1 L vařené vody

nakrájená broskve

nakrájený citron + šťáva

led

Postup:

Do pánve dáme hrnek vody, cukru a nakrájené broskve. Vaříme dokud se cukr nerozpustí a broskve nezměknou, pak je vidličkou rozmačkáme jak to půjde (uvolní se nám více chuti do sirupu). Pak pánev odstavíme a necháme odležet cca 30 min.

Zatím si zalijeme v nádobě čajové sáčky převařenou vodou, necháme louhovat cca 5 min (záleží jak máte rádi silný čaj) a necháme čaj zchladnout v lednici (přihoďte klidně led, bude to rychlejší).

Po odležení sirupu ho přelijte přes jemné síto, ať oddělíte broskvovou dužinu.

Nakonec, když je čaj vychlazený, smíchejte ho se sirupem- dle chuti- přilijte citronovou šťávu a hoďte si tam na kousky nakrájené broskve, citron a led (někdo třeba může přihodit i čerstvou mátu).

A skvělý ledový čaj je na světě 🙂

    Odpovědět