RECEPTY

KUŘE A QUINOA

27. 5. 2016

Dala jsem si předsevzetí, že budu zkoušet nové věci. Mezi ně patří i ochutnat quinou- známou pochutinu, o které se teď píše snad všude. Je to neuvěřitelně výživná obilnina a v dnešním “moderním světě” se těší veliké oblibě. Ne jen že je bohatá na vlákninu a bílkoviny, obsahuje i mnoho minerálních látek, vápník, horčík a vitamín E. Tohle vše mi dopomohlo k rozhodnutí, abych obětovala 100,- za malý pytlíček a vyzkoušela ji.

A dojem? Je zvláštní… Snědla jsem ji, ale více mi chutnala pak večer, když jsem si ji smíchala s rýží 🙂 Našla jsem perfektní recept, tak kdo má rád Čínu/Azii, doporučuji!

Ingredience:

  • 2 kuřecí prsa nakrájena na 1cm kostky
  • sůl a pepř
  • 1 PL olivového oleje
  • 3 PL sojové omáčky
  • 2 PL vinného octu 
  • 2 PL medu 
  • 1 stroužek protlačeného česneku 
  • 1/2 ČL nastrouhaného zázvoru 
  • 1 ČL kukuřičného škrobu
  • 1/2 hrnku nakrájené jarní cibulky
  • 1 ČL sezamu
  • 1 hrnek quinoi
  • 2 hrnky vývaru

Postup:

1. Posolíme a okořeníme kousky kuřete, dáme rozehřát olej a osmahneme kuře.

2. Mezitím smícháme dohromady sojovku, vinný ocet, med, česnek a zázvor.

3. Když je kuře uvařené, přidáme nakrájenou cibulku a sojovou zálivku. Rychle zamícháme s kuřetem- směs se začne lepit na pánev. Posypeme sezamem a podáváme na quinoi.

– Quinou uvaříme dle návodu na obalu, nejlépe ve vývaru.

Dobrou chuť 🙂

    Odpovědět