RECEPTY

BORŮVKOVÉ MUFFINY S ŘECKÝM JOGURTEM A MEDEM

30. 3. 2016

Úplnou náhodou jsem na netu našla jeden skvělý recept, který jsem musela ihned vyzkoušet! Jsem veliký milovník muffinů, jedla bych je snad každé ráno ke snídani, ale výčitky svědomí mě pak ihned dostihnou- co si budeme povídat, sladké pečivo je sladké pečivo.

Tyto jsou ale jiné, je to zdravá varianta, na které to vůbec není znát a na chuti neubere ani trošku.

Jo a borůvky miluji 🙂


Takže co budete potřebovat: 

2 hrnky celozrnné mouky

1 hrnek hl. mouky 

1/2 hrnku + 3 PL hnědého cukru (napr. třtinový)

1 PL kypřícího prášku do pečiva

1/2 ČL jedlé sody

1/2 ČL soli 

1/2 ČL skořice

1 hrnek nízkotučného řeckého jogurtu

1/2 hrnku nízkotučného mléka

1/2 ČL vanilkového extraktu

2 vejce pokojové teploty

1/4 hrnku medu

1/2 hrnku olivového nebo kokosového oleje (jestli použijete kokosový olej jako já, ať je pokojové teploty a rozpuštěný)

1 hrnek borůvek

Postup: 

Předehřejte troubu na 200°C a připravte si 12 košíčků muffinů. 

Zvlášť zamíchejte suché suroviny a v druhé míse zase ty tekuté.  

Nalejte ty tekuté do sypkých a pomalu zamíchejte, ale jen do doby, než zmizí mouka. Je možné, že budete muset dolít trochu mléka, kdyby byla konzistence moc tuhá. Přihoďte borůvky a opatrně promíchejte.  Naplňte košíčky do 3/4 (hodně nabydou) a dejte péct na 18 min. Po upečení nechte alespoň 5 min vychladnout. 

 

    Odpovědět