RECEPTY

ASPARAGUS SOUP WITH GARLIC

29. 4. 2016

Objevila jsem recept na super rychlou, chutnou a hlavně zdravou polévku, tak se chci o něj s vámi podělit. Dokonce chutná i Lauře a to je co říct! Určitě vyzkoušejte, u nás doma zmizela ihned po uvaření 😉



Ingredience:

* 1 kg chřestu

* 10 stroužků protlačeného česneku

* 2 PL olivového oleje

* sůl a pepř

* 3 hrníčky zeleninového vývaru

* 1 hrníček nízkotučného mléka

Postup:

1. Rozpalte troubu na 200°C.

2. Smíchejte chřest a česnek s olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem.

3. Poukládejte směs na plech s pečícím papírem a pečte cca 12 min., až chřest bude jemný a měkký.

4. Přendejte do mixéru a rozmixujte s vývarem a mlékem, dokud nebude polévka hladká.

5. Přelejte do hrnce přes sítko a vařte ještě chvíli na středním stupni, pokud je třeba, dolejte ještě trochu vývaru.

6. Dochuťte solí a pepřem a můžete podávat 🙂 Já jsem navrch opražila ještě trochu žitného chleba s olivovým olejem, Laura to tak má ráda 🙂

    Odpovědět